GAL B-komplex (vegán) 60 db

Átlagos értékelés: Nem értékelt
Elérhetőség: Raktáron
Egységár: 83,17 Ft/db
Kívánságlistára teszem

B1-, B2-, B5-, B6-, B7-, B9-, B12-vitaminokat tartalmazó étrend-kiegészítő kapszula

A B-vitaminok aktív formái azok, amelyek a sejtekben fejtik ki hatásukat. Azonban a B1-, B2-, B5- és B6-vitaminok csak akkor hasznosulnak, ha először egyszerűbb formáikra bomlanak le enzimek által. Ezek az egyszerű formák képesek áthaladni a bélfalon és bejutni a véráramba, majd a sejtekbe, ahol aktív formákká alakulnak. Ezért az aktív formák szedése – egyes tévhitekkel ellentétben – nem előnyös, mivel drágábbak, és nem csökkentik a szervezet átalakítási folyamatait, sőt, további lépésekkel terhelik azt, és hasznosulásuk is kisebb. Mindenhol a megfelelő formát alkalmazzuk, így feleslegesen nem használunk „divatos” aktív formákat, különösen, ha azok előnytelenek.

A termékünk nem tartalmaz B3-vitamint, mivel annak folyamatos fogyasztását kontraproduktívnak tartjuk, így szerintünk nincs helye egy napi szedésre szánt termékben. Hiánya csak azoknál fordulhat elő, akik kizárólag finomított élelmiszereket fogyasztanak, mivel a természetes táplálékok széles köre bőségesen tartalmazza. A krónikus túlfogyasztásával kapcsolatban problémák merülhetnek fel. Egyes esetekben érdemes lehet pótolni, de ilyenkor is inkább időszakosan, nem folyamatosan javasoljuk, azaz nem naponta, hanem például havi néhány alkalommal.

Termékünk egy kapszulában tartalmazza a GAL Multivitamin napi adagjában található B-vitaminokat, azonos formákban és mennyiségekben. Azoknak ajánljuk, akik más vitaminjaik és ásványi anyag-készítményeik kiegészítésére keresnek gondosan összeállított B-vitamin-komplexet.

Adagolási javaslat: Napi 1 db kapszula étkezéskor.

4.990 Ft (3.929 Ft + ÁFA)
Menny.:db
GAL B-komplex (vegán) 60 db
4.990 Ft (3.929 Ft + ÁFA)
Menny.:db

Leírás

Bevezető

A B-vitaminok elengedhetetlenek az anyagcserénk megfelelő működéséhez és egészségünk megőrzéséhez. Különösen fontos a pótlásuk idős személyek, növényi étrendet követők és terhes nők számára, mivel étrendjük gyakran nem biztosít elegendő mennyiséget. Azok számára is hasznos, akik génmutációk miatt fokozott szükséglettel rendelkeznek, vagy az ásványi anyagokat és nyomelemeket inkább személyre szabottan, külön termékekkel szeretnék pótolni, nem multivitamin formájában.

B1-vitamin (tiamin)

Mire jó? A B1-vitamin szükséges az energiatermeléshez, az izmok és az idegrendszer megfelelő működéséhez. Mivel a szervezet csak keveset tud tárolni belőle, napi szinten érdemes fogyasztani. Hiánya fáradtsághoz, súlyosabb esetben idegrendszeri és szív- és érrendszeri problémákhoz vezethet. Hiányának egyik tipikus jele az ún. agyköd (brainfog), azaz a gondolkodás tisztaságának hiánya.

Melyik forma a helyes? A B1-vitamin legjobb étrend-kiegészítő formái a tiamin-hidroklorid és a tiamin-mononitrát. A sejten belüli aktív koenzim formák, mint a tiamin-pirofoszfát-klorid, kevésbé jók, mivel előbb sima tiaminra kell bomlaniuk, hogy felszívódhassanak.

B2-vitamin (riboflavin)

Mire jó? A B2-vitamin fontos szerepet játszik az anyagcserében és az energiatermelésben. Hiánytünetei közé tartozik a fáradtság, bőrproblémák, valamint a torok és az ajkak szárazsága. Hatásai két fontos koenzimen, az FMN-en és FAD-on keresztül érvényesülnek.

Melyik forma a megfelelő? A legjobb forma a sima riboflavin, mivel az aktív riboflavin-5’ nátriumfoszfát nem tud felszívódni, csak miután lebomlott sima riboflavinná.

B3-vitamin (niacin)

Miért nincs B3-vitamin a termékben? Hiánya csak annak lehet, aki kizárólag finomított élelmiszereken él, mivel a természetes táplálékok széles köre bőségesen tartalmazza. A krónikus túlfogyasztásával kapcsolatban felmerülnek problémák, ezért érdemes időszakosan és nem folytatólagosan pótolni.

Mire jó? A B3-vitamin szükséges az anyagcsere megfelelő működéséhez. Két fontos koenzim, az NAD és NADP keletkezik belőle, amelyek számos energiatermelő folyamat nélkülözhetetlen elemei.

Melyik forma a megfelelő? A niacinamid, niacin és niacinamid-ribozid természetes, jól hasznosuló formái a B3-vitaminnak. Az inozitol-hexanikotinát mesterséges változata kevésbé hatásos és hosszú távon nem ajánlott.

B5-vitamin (pantoténsav)

Mire jó? A B5-vitamin fontos szerepet játszik az energiatermelő folyamatokban, valamint a fehérjék és zsírok előállításában és lebontásában.

Melyik forma a megfelelő? A kalcium-pantotenát a leggyakoribb, jól hasznosuló formája a B5-vitaminnak. A pantetin drágább, de nem hatékonyabb, mivel a szervezetben pantoténsavvá alakul.

B6-vitamin (piridoxin)

Mire jó? A B6-vitamin részt vesz a fehérjék és szénhidrátok anyagcseréjében, a sejtosztódásban és az idegrendszeri funkciókban. Szükséges a dopamin és szerotonin hormonok létrejöttéhez is.

Melyik forma a megfelelő? A legjobb, ha vegyesen pótoljuk a piridoxal-5-foszfátot és a piridoxin-hidrokloridot, de 25 mg-ot meg nem haladó összmennyiségben.

B7-vitamin (biotin)

Mire jó? A biotin fontos szerepet játszik az energiatermelésben és az anyagcserében. Hiánya hajvékonyodást, bőr- és anyagcsere-problémákat okozhat.

Melyik forma a megfelelő? A sima d-biotin a jól hasznosuló formája a B7-vitaminnak.

B9-vitamin (folát)

Mire jó? A B9-vitamin szükséges az aminosavak és a DNS szintéziséhez, valamint számos biológiai folyamatban részt vesz. MTHFR génmutációk esetén és babaváráskor különösen fontos a pótlása.

Melyik forma a megfelelő? A metil-folát a B9-vitamin természetes formája, amely többféle só formájában elérhető. A legstabilabb a Magnafolate (C-kristályos kalcium-só), de megfelelő formulázás mellett a többi forma is helyes.

B12-vitamin (kobalamin)

Mire jó? A B12-vitamin fontos szerepet játszik a központi idegrendszer működésében és a metilációban. Vegánoknak és idős személyeknek különösen fontos a pótlása.

Melyik forma a megfelelő? A metil-kobalamin a preferált forma, mivel a legtisztább és legjobb minőségű. A hidroxokobalamin és adenozil-kobalamin formák beszerezhetősége korlátozott, ezért a metil-kobalamin a legjobb választás.

Paraméterek

Az ajánlott fogyasztási mennyiséget ne lépje túl! A termék nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, változatos étrendet és az egészséges életmódot. Gyermekek elől elzárva tárolandó.
Cégünk nem tulajdonít termékeinek betegségek megelőzésére, kezelésére vagy gyógyítására vonatkozó tulajdonságokat, és ilyen tulajdonságokra nem is utal, ugyanakkor az 1169/2011/EU rendelet 4. cikkéből fakadó kötelezettségeként az alábbi tájékoztatást adja a termék hatóanyagának egészségre gyakorolt hatásáról és annak tudományos hátteréről. Írásunkban törekszünk a legfrissebb, független és mértékadó kutatások alapján az összefüggéseket és a tudományos eredményeket bemutatni az eziránt fogékony és érdeklődő Olvasók megfelelő tájékoztatására. Ez eladásösztönző célt nem szolgál, a termék megvásárlására nem buzdít. Ha Vásárlóink visszatérő rendeléseikkel megtisztelnek bennünket, az csakis azért történjék, mert a GAL termékek jótékony hatásait maguk tapasztalták! Ebben hiszünk, ezért dolgozunk.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

Hasonló termékek