Leírás
Mit érdemes tudni róla?
- Vegán
- Gluténmentes
- Könnyen kezelhető
- Lassan felszívódású szénhidrátokban gazdag
- Szójamentes
- Tejmentes
- Tojásmentes
- GMO mentes
- Sokoldalúan, számos étrendben felhasználható
Felhasználási javaslat:
Sokmagvas kenyér recept
Hozzávalók:
• 500 g miklos’ bread mix
• 430 ml langyos víz
• 22 g friss élesztő
• 12 g só
Elkészítés:
Kenyérsütő gépben
Öntsük a tálba a langyos vizet, majd tegyük bele a többi hozzávalót is, és indítsunk el egy olyan programot (kb. 1,5 órás), ami dagasztás és kelesztés után süt.
Sütőben
A hozzávalókat jól keverjük össze kézi mixerrel, vagy dagasszuk kézzel, amíg egyenletes nem lesz a tészta. Tegyük kiolajozott kenyérformába, olajozott fóliával fedjük le, és langyos helyen hagyjuk kb. 45 percig kelni. Előmelegített 210°C -os sütőben süssük 45 percig.
Összetevők:
Gluténmentes búzakeményítő, 12% lenmag, 7% napraforgómag, dextróz, 3% tökmag, 2% hajdina mag, burgonyarost, almarost, stabilizátor (guargumi, xantángumi), gluténmentes zabrost, lisztkezelő szer (aszkorbinsav), térfogatnövelő szer (nátrium-karbonátok)
Származási hely: Magyarország
Paraméterek
Átlagos tápanyagértékek 100 g termékben | |
Energia | 1598 kJ / 380 kcal |
Zsír | 9,4 g |
amelyből telített zsírsavak | 1,2 g |
Szénhidrát | 63,0 g |
amelyből cukrok | 5,4 g |
Rost | 8,8 g |
Fehérje | 6,2 g |
Só | <0,1 g |
Az adatok tájékoztató jellegűek! Minden esetben olvassa el a terméken található címkét. | |
Tárolás | Száraz, hűvös helyen tárolandó. |