Natur Reform Magyar Búzasikér 6000 g
7.999 Ft (6.298 Ft + ÁFA)
Menny.:db

Natur Reform Magyar Búzasikér 6000 g

Átlagos értékelés: Nem értékelt
Elérhetőség: Utolsó 1 db raktáron
Egységár: 1.333,17 Ft/kg
Kívánságlistára teszem

A búzasikér, más néven esszenciális búzaglutén, a búzalisztből kivont fehérje. Ez a fehérje biztosítja a kenyér szerkezetét, segít neki megemelkedni és megmaradni. A búzasikér használatával a kenyerünk szénhidráttartalma csökken, miközben a fehérjetartalom növekszik, ami jelentős minőségi javulást eredményez a készülő sütemények és pékáruk állagában.

Különösen hasznos az alacsony gluténtartalmú vagy teljes kiőrlésű kenyerekben, mint például a rozs, zab, teff, tönköly vagy hajdina.

A termék a 14 jelölendő allergéntől mentes, kivéve a glutént, ami maga a termék. Fehérjetartalma kimagasló, 100 g búzasikér 80,8 g fehérjét tartalmaz. A Natur Reform Magyar Búzasikér HALAL, KOSHER és Non-GMO tanúsítványokkal rendelkezik, így biztosítva a legmagasabb minőségi követelményeknek való megfelelést. 

               

*A kép csak illusztráció!

7.999 Ft (6.298 Ft + ÁFA)
Menny.:db

Leírás

Mit érdemes tudni róla?

  • 100% természetes
  • GMO-mentes
  • Kosher
  • Halal
  • Vegán
  • A 14-ből 13 allergéntől mentes!
  • A termék legalább 81%-a növényi fehérjéből áll
  • Adalékmentes
  • Glutént tartalmaz!

Mi is az a búzasikér?

A búzasikér, más néven esszenciális búzaglutén, a búzalisztből kivont fehérje. Ez a fehérje biztosítja az élesztős kenyér szerkezetét, segít neki megemelkedni és megmaradni. A búzasikér használatával a massza szénhidráttartalma csökken, miközben a fehérjetartalom növekszik, ami jelentős minőségi javulást eredményez a készülő sütemények és pékáruk állagában.

Miért fontos a búzasikér?

  1. Fehérjepótlás: A vegetáriánusok és vegánok számára a búzasikér kiváló fehérjeforrás. A szejtán, vagyis a búzahús fő alkotóeleme a sikér, amelyet rendszeresen fogyasztanak a protein pótlása érdekében.
  2. Tápérték növelése: A búzasikér hozzáadásával a sütemények és pékáruk tápértéke jelentősen javul. A termék fehérjetartalma kimagasló, 100 g búzasikér 80,8 g fehérjét tartalmaz.
  3. Textúra javítása: A búzasikér segít a tészta szilárdságának növelésében, ami különösen hasznos az alacsony gluténtartalmú vagy teljes kiőrlésű liszteket használó kenyerekben, mint például a rozs, zab, teff, tönköly vagy hajdina.

Gasztronómiai trükkök:

Egy kis gasztronómiai trükk: még jobb eredményt érhetünk el, ha a hozzávalók között szereplő lisztet teljes őrlésűre cseréljük. Így a késztermék rosttartalma tovább fokozódik, ami élettani szempontból roppant előnyös.

Felhasználási javaslat: Felhasználható kenyérsütőgéppel vagy hagyományos módon készült pékáruhoz a liszt sikértartalmának növelésére. (Adagolás: 1 ek/500 g).

Búzahús készítése:
A búzahúsport meleg vízzel összekeverjük, így gumiszerű massza lesz. Cipókat formálunk belőle és min. 10 percig pihentetjük. Forrásban levő fűszeres vízbe dobva megfőzzük. Ha feljött a víz tetejére, kiszedjük és felszeleteljük. Tovább főzzük kb. 10 percig. Kihűlés után bepanírozva kisüthető, vagy egyéb "húsos" konyhatechnikával tovább feldolgozható.

Fontos tudnivalók:

  • Érzékenység: Mivel konkrétan a gluténról beszélünk, az erre érzékenyek nem fogyaszthatják.
  • Kiadósság: A búzasikér használata nagyon kiadós, ezért költséghatékony is egyben.
  • Allergének: A termék a 14 jelölendő allergéntől mentes, kivéve a glutént, ami maga a termék.
  • Tanúsítványok: A Natur Reform Magyar Búzasikér HALAL, KOSHER és Non-GMO tanúsítványokkal rendelkezik, így biztosítva a legmagasabb minőségi követelményeknek való megfelelést.

Összetevők: 100% Vitális búzaglutén 

Származási hely: Magyarország

Paraméterek

Átlagos tápérték 100 g termékben
Energia 1698 kJ / 401 kcal
Zsír 5,7 g
amelyből telített zsírsavak 1,6 g
Szénhidrát 6,7 g
amelyből cukrok* 1,3 g
Fehérje 80,8 g
0,04 g
Az adatok tájékoztató jellegűek! Minden esetben olvassa el a terméken található címkét.
Ez a termék búzából származik, és maga is allergénnek minősül. A gluténen és búzán kívül ez a termék nem tartalmaz más olyan összetevőt vagy feldolgozási segédanyag maradékot, amely címkézést igényelne az EK/1169/2011 európai uniós rendelet szerint.
Tárolás Száraz, hűvös, napfénytől védett helyen.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

Hasonló termékek