Leírás
Felhasználási javaslat: Kiváló salátaolaj. Sütéshez és főzéshez is ideális, minőségét és ízét 250°C-ig megtartja, nem keletkezik benne egészséget károsító égéstermék. A benne sült ételnek kívánatos, enyhe vajszerű ízt kölcsönöz.
KÜLSŐLEG ÁPOLJA AZ ARC, NYAK, DEKOLTÁZS BŐRÉT, ÉS REGENERÁLJA A HAJAS FEJBŐRT, EZÉRT HAJPAKOLÁSKÉNT, ARC-ÉS TESTÁPOLÓKÉNT IS AJÁNLJUK.
KÍMÉLETES GYÁRTÁSTECHNOLÓGIA
A Natur Tanya szőlőmagolaj hideg sajtolással készült, hőkezelés, tartósítószerek, színezékek és egyéb adalékanyagok hozzáadása nélkül.
Ennek köszönhetően teljes mértékben megőrzi a minőségi alapanyag minden értékes összetevőjét, így termékekben visszaköszön a magok természetes íz-, illetve színvilága, illata és értékes, egészségvédő tápanyagai sem szenvednek csorbát.
A SZŐLŐ AZ EMBERISÉG EGYIK LEGRÉGEBI KULTÚRNÖVÉNYE
A szőlő termesztésbe vonására mintegy 6–8 ezer évvel ezelőtt a neolitkorban került sor a mai Törökország és Irán területein. A további évezredekben eljutott Ázsiába, Egyiptomba, Görögországba. Jelenléte minden kultúrában kiemelkedő szerepet töltött be. Thuküdidész görög történetíró Kr.e. 400-ban a következőket írta: „A Földközi-tenger medencéjében élő népek akkor emelkedtek ki a barbárságból, amikor megtanulták a szőlőt és az olajfát termeszteni.”
A Római Birodalom hódítása nyomán terjedt el a szőlő- és borkultúra Európában. A Bibliában kétszáznál is több alkalommal esik szó a borról, a növények közül pedig a szőlőről tesz említést legtöbbször a Szentírás. A szőlő kiemelten fontos szimbólum volt, ahol ehették-ihatták a tőkék termését, ott jólét és biztonság volt; ez jelképezte az átmenetiséggel szemben az otthont, sőt ott „maga Isten volt jelen”.
Krisztus első csodatétele is a borhoz kötődik, illetve az utolsó során is kiemelt szerepet kap. „Igyatok ebből mindnyájan, mert ez az én vérem, a szövetség vére, amely sokakért kiontatik a bűnök bocsánatára.” (Mt 26,27–28). Középkorban a kolostorok és apátságok területein és a nemesi birtokokon alakul ki a szőlőtermesztés, teljesen összefonódott a keresztény kultusszal.
Összetevők: 100% szőlőmagolaj (Vitis vinifera L.).
Paraméterek
Átlagos tápérték 100 g termékben | |
Energia | 3700 kJ / 900 kcal |
Zsír | 100 g |
amelyből egyszeresen telítetlen zsírsavak | 17 g |
- amelyből többszörösen telítetlen zsírsavak | 70 g |
- Omega-3 zsírsavak 0,95 g | |
- Omega-6 zsírsavak 69,38 g | |
Szénhidrát | < 0,5 g |
amelyből cukrok | < 0,5 g |
Fehérje | < 0,5 g |
Só | 0,01 g |
Nyomokban DIÓT, FÖLDIMOGYORÓT, SZEZÁMMAGOT, MANDULÁT tartalmazhat. | |
Az adatok tájékoztató jellegűek! Minden esetben olvassa el a terméken található címkét. | |
Figyelmeztetés | Fogyasztása nem helyettesíti a változatos és kiegyensúlyozott étrendet. Betegséget nem gyógyít, betegség esetén fogyasztását beszélje meg a kezelőorvosával! |
Tárolás | fénytől védett, száraz, hűvös helyen |