Leírás
Az egyik legrégebbi kultúrnövényünk régóta áll az ember szolgálatában, mint táplálékforrás. Az oroszoknál a böjti étel a kendermag és a borsó mellett lenmagból állt. A görögök olyan lenmagos kenyeret sütöttek, melyet kukoricával kevertek el. Ennek az apró magnak az értékét a 8. századi frank uralkodó, Nagy Károly is felismerte: népét a lenmag fogyasztására ösztönözte.
A Nature Cookta Lenmagliszt önmagában és más maglisztekkel keverve is kiváló, konyhai alapanyag. Mivel a lenmag nagy mennyiségben képes felvenni folyadékot és zsiradékot, sűrítésre is alkalmas. Így ha édes tekercsek, kekszek sütésére használjuk, akkor a receptben előírtnál nagyobb mennyiségű folyadékra van szükségünk. A lenmag őrleményével kitűnő állagú cipókat, zsemléket és kifliket készíthet
Összetevők : 100% lenmagliszt
Paraméterek
Átlagos tápérték 100 g termékben | |
Energia | 1342 kJ/321 kcal, |
zsír | 18,88 g, |
amelyből telített zsírsavak | 8,88 g, |
szénhidrát | 4,64 g, |
amelyből cukrok 4,4 g, | |
fehérje | 33,18 g, |
só | 0 g |
A felhasználási javaslatban megadott mennyiséget ne lépje túl! | |
A termék nem helyettesíti a vegyes étrendet és az egészséges életmódot! | |
Az adatok tájékoztató jellegűek! Minden esetben olvassa el a terméken található címkét. | |
Tárolás | Száraz, hűvös, napfénytől védett helyen tárolandó! |