Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Nature Cookta Mandulaolaj 50 ml

Nature Cookta
871 Ft (686 Ft + ÁFA)
Menny.:db
Nem értékelt
Elérhetőség: Raktáron
Egységár: 17.415,26 Ft/l

Az őszibarackkal legközelebbi rokonságban lévő csonthéjas termés pirítva sokak számára a legkedveltebb csemege. Kivételes beltartalmi értékét hidegsajtolással készített kivonatában is meg tudja őrizni.

Készítése során az édes mandulaszemeket hidegen sajtolják, minden vegyszert kizárnak az előállításánál. Használata során fontos a hőkezelés nélküli alkalmazása. Nagyon ízletes pácot és mártást készíthetünk a segítségével, a marcipánról nem is beszélve.

Biztonságos Fizetés
Biztonságos Fizetés
Szállítás 999 Ft-tól
Szállítás 999 Ft-tól
14 napos pénzvisszafizetési garancia
14 napos pénzvisszafizetési garancia
50.000 Ft felett ingyenes szállítás *
50.000 Ft felett ingyenes szállítás *
871 Ft (686 Ft + ÁFA)
Menny.:db

Leírás

A mandula történelme

Az egyik leghasznosabb és legízletesebb csonthéjas múltja közel 6000 éves. Közép-Ázsiából származó mandula arab kereskedőknek köszönhetően jutott el Észak-Afrikába. A melegkedvelő növény Európában a mediterrán vidékeken tudott elterjedni.

A mandula nem csak a szűziességet jelképezte, hanem az egyiptomiak túlvilági életük legfőbb táplálékaként tartották számon. Erről tanúskodnak a sírokból előkerült csonthéjas termések. A növény különlegessége, hogy a rózsafélék családjának oszlopos tagja. A mandula nemzetségbe 40-50 faj tartozik, azonban a világon csak kettő faj fajtáit ültetik. A szubtrópusi növény magyarországi honosítása az 1900-as évek elejére tehető. Ekkor még francia és olasz fajtákat hoztak be hazánkba, melyek között öntermékeny mandulafák is szerepeltek. Ez a növény tulajdonképpen önmeddő tulajdonságáról ismert: a megfelelő mennyiségű termés elérése érdekében egy másik fajtájú fa virágpora szükséges a saját virágai beporzásához. Terméséből készített kivonatot az édesipar és a kozmetikai ipar is előszeretettel hasznosítja termékeiben.

A mandulaolaj a konyhában

A Nature Cookta Mandulaolaj a csirke, hal és a kacsa speciális ízesítője. Enyhén édes ízét kamatoztatja a különböző sütemények, gyümölcssaláták. Nagyszerűen felhasználható saláták és dresszingek elkészítésénél is. Dipek (mártogatósok), szószok és mártások is pár csepp mandulaolaj hozzáadásával lesznek tökéletes ízűek. Próbálja ki minden olyan fogáshoz ezt az olajat, amelyhez a mandula utánozhatatlan ízét el tudja képzelni.

Összetevők:  100% mandulaolaj

Paraméterek

Átlagos tápérték 100 g termékben
Energia 3751 kJ/ 896 kcal
Zsír 100 g
amelyből telített zsírsavak 8 g
Szénhidrát 0 g
amelyből cukrok 0 g
Fehérje 0 g
0 g
A felhasználási javaslatban megadott mennyiséget ne lépje túl!
A termék nem helyettesíti a vegyes étrendet és az egészséges életmódot!
Az adatok tájékoztató jellegűek! Minden esetben olvassa el a terméken található címkét.
Tárolás Száraz, hűvös, napfénytől védett helyen tárolandó!

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

Hasonló termékek