Leírás
Mi a helyzet gluténérzékenység esetén?
Mivel ez az ősi gabona oly sok tekintetben különbözik a mai búzáktól, sokakat foglalkoztat a kérdés, hogy vajon gluténérzékenység esetén fogyasztható-e. Tanulmány bizonyítja, hogy bár az alakor nem minősül gluténmentes gabonának, az alakor búza genotípusainak gluténtartalma jelentősen kisebb, mint a vizsgált kenyérbúza fajtáké. Az alakorban található glutén szerkezetét, és az emberi szervezetre gyakorolt hatását azonban csak további kutatások tudják megállapítani.
Főzési idő: 8-10 perc
Tojásmentes tészta.
Tárolása: napfénytől védett, száraz, hűvös helyen.
Összetevők: bio alakor ősbúzaliszt, víz
Nutri-Score tápérték kategória: "A"
A zölddel jelölt termékek („A”, „B”) fontos részei lehetnek az étrendünknek, amelyeket gyakrabban vagy nagyobb mennyiségben kellene fogyasztanunk.
Paraméterek
Átlagos tápérték / 100 g | |
Energia | 1556kJ / 367 kcal |
Zsír | 1,9 g |
amelyből telített zsírsavak | 0,3 g |
Szénhidrát | 73 g |
amelyből cukor | 2,6 g |
Élelmi rost | 2,5 g |
Fehérje | 14 g |
Só | 0 g |
A termék a nátrium természetes jelenlétéből adódóan tartalmaz sót. | |
Tárolása | Napfénytől védett, száraz, hűvös helyen. |