Leírás
Mit érdemes tudni róla?
- Vegán
- Lassú felszívódású szénhidrátokat tartalmaz
- Kelt tészták készítésére alkalmas
- Gluténmentes
- Tojásmentes
- Tej- és laktózmentes
- Pálmaolaj mentes
- Tartósítószer mentes
Kenyér recept
Hozzávalók:
- 500 g Schär MIX B kenyérliszt
- 10 g szárított élesztő vagy friss élesztő
- 4dl langyos víz
- 20 g olaj
- 5 g só
Elkészítés:
- Egy edényben keverd össze a Schär MIX B kenyérlisztet a száraz élesztővel, majd add hozzá a vizet és az olajat. Ha friss élesztőt használsz, oldd fel vízben, és úgy add a liszthez.
- Keverd ki a tésztát egy műanyag kanállal, és lassanként add hozzá a sót. Dagaszd a tésztát dagasztóval közepes sebességfokozaton 4-5 percig (vagy 8-10 percig kézzel), amíg homogén állagú nem lesz.
- Formázz a tésztából labdát, majd cipó- vagy vekniformát tetszés szerint.
- Helyezd a tésztát sütőpapírral kibélelt sütőlemezre. Takard le nedves ruhával, majd melegen hagyd 45 percig (körülbelül kétszeresére) kelni.
- Melegítsd elő a sütőt 200 °C-ra, és helyezz a sütő aljára 10 ml vizet. Süsd a kenyeret kb. 50 percig.
- Ha készre sült, vedd ki, és hagyd egy rácson kihűlni.
Megjegyzés:
- A hozzávalókat melegítsd szobahőmérsékletűre, és a sütőt melegítsd elő a megadott hőmérsékletre.
Összetevők:
- Kukoricakeményítő
- Rizsliszt
- Növényi rost (psyllium, bambusz)
- 3,8% teljes kiőrlésű rizsliszt
- 3,6 % lencseliszt
- Szőlőcukor
- Sűrítő anyag (hidroxipropil-metil-cellulóz)
- Só
Származási hely: Olaszország
Paraméterek
Átlagos tápérték | 100 g lisztkeverékben |
Energia | 1475 kJ / 348 kcal |
Zsír | 0,9 g |
amelyből telített zsírsavak | 0,2 g |
Szénhidrát | 80,0 g |
amelyből cukrok* | 1,4 g |
Rost | 4,4 g |
Fehérje | 2,7 g |
Só | 0,83 g |
*A termék természetes módon előforduló cukrokat tartalmaz. | |
Az adatok tájékoztató jellegűek! Minden esetben olvassa el a terméken található címkét. | |
A következő allergéneket tartalmazza a termék | nyomokban szója |
Tárolás | száraz, hűvös helyen |
Vélemények
Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!