Szafi Free csökkentett rosttartalmú gluténmentes vegán kenyér lisztkeverék 1000/5000 g
3.245 Ft (2.750 Ft + ÁFA)
Menny.:db

Szafi Free csökkentett rosttartalmú gluténmentes vegán kenyér lisztkeverék 1000/5000 g

Átlagos értékelés: Nem értékelt
Elérhetőség: Raktáron
Egységár: 3.244,62 Ft/kg
Kívánságlistára teszem

Minőségét megőrzi:2024.07.19

A lisztkeverék csökkentett rosttartalmú, mentes a leggyakoribb allergénektől és vegán, így kizárólag növényi alapanyagokból készült. Elsősorban élesztős pékáruk készítésére alkalmas, amit mindenképp érdemes kipróbálni: kenyér, kifli, lángos, pizza, nokedli. Ideális a lisztkeverék azok számára is, akik összetett ételérzékenyek, mellette pedig figyelniük kell a rost bevitelre. A Szafi Free termékcsalád 2018-ban elnyerte az Év Terméke Díjat a gluténmentes alapanyagok kategóriában.

           

3.245 Ft (2.750 Ft + ÁFA)
Menny.:db
Jelölje be azokat a kiegészítő termékeket, amiket még a kosárba szeretne tenni!

Leírás

Mit érdemes tudni róla?

  • Vegán
  • Gluténmentes
  • Zsírszegény
  • Tejmentes
  • Tojásmentes
  • Szójamentes
  • Hozzáadott cukor- és édesítőszermentes
  • Kukorica-, burgonya - és rizsmentes
  • Nem tartalmaz hüvelyeseket és olajos magvakat
  • Egyszerű receptek
  • Tartósítószer-, mesterséges színezéktől- és ízfokozótól mentes

Csökentett rosttartalmú kenyér recept

Hozzávalók (495 gramm kenyérhez):

  • 300 g Szafi Free csökkentett rosttartalmú gluténmentes, vegán kenyér lisztkeverék
  • 3 g porélesztő
  • 1 g szódabikarbóna
  • 4 g só
  • 275 g langyos víz
  • 20 g frissen facsart citromlé (helyettesíthető almaecettel)
  • 1 g olajjal fújjuk vagy kenjük le a tetejét (elhagyható!)

Elkészítés:

  1. A langyos vízben oldjuk fel a sót, az élesztőt, és a szódabikarbónát, majd adjuk hozzá a lisztkeveréket és a robotgép spirál szárával keverjük jól össze.
  2. Egy spatula segítségével öntsük a masszát  kb. 12*21 cm-es kenyérformába (vagy szilikonos, vagy olajjal kifújt fémformába)
  3. Vizes spatulával simítsuk el a tetejét.
  4. Meleg helyen (vagy 50 fokos sütőben) kelesszük 40-50 percig.
  5. Közben melegítsük elő a sütőt (de akkor már ne legyen a kenyér a sütőben, ha esetleg ott kelesztenénk!).
  6. Végül 210 fokra előmelegített forró sütőben (alsó - felső program) 55 perc alatt süssük készre.
  7. A sütőből kivéve kemény a kérge, de később jól szeletelhető.

 Megjegyzés:

  • Kizárólag frissen facsart citromlevet használjunk, a bolti 100%-os citromlevek nem alkalmasak ehhez a kenyérhez, mert a friss citrom savassága szükséges!
  • A kenyér miután kihűlt, szeletelve lefagyasztható. Szoba hőmérsékleten hamar kienged, és újra fogyasztható lesz.
  • Szobahőmérsékleten, zacskóban tárolva napokig finom puha marad.

Összetevők:

  • Gluténmentes lisztkeverék (hajdinaliszt, kölesliszt, édesburgonyaliszt)
  • Tápióka keményítő
  • Útifűmaghéjliszt

Származási hely: Magyarország

Paraméterek

Átlagos tápérték 100 g lisztkeverékben
Energia 1502 kJ / 354 kcal
Zsír 1,7 g
amelyből telített zsírsavak 0,4 g
Szénhidrát 74,7 g
amelyből cukrok* 1,4 g
Rost 5,2 g
Fehérje 7,5 g
0,02 g
*Hozzáadott cukrot nem tartalmaz. Természetes módon előforduló cukrokat tartalmaz.
Az adatok tájékoztató jellegűek! Minden esetben olvassa el a terméken található címkét.
A termék szezámmagot, mustármagot, zellert, dióféléket, szulfitokat, csillagfürtöt tartalmazhat!
Tárolás száraz, hűvös, helyen

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!