Leírás
Kenyér recept:
Hozzávalók: 350 g Szafi Free Fehér kenyér lisztkeverék; 7 g só; 4 g porélesztő; 3 g agavé szirup vagy datolyaszirup; 18 g Paleo olaj; 280 g kézmeleg víz; 1 g olaj a sütés előtti kenéshez
Elkészítés: Keverjük össze a száraz alapanyagokat, majd öntsük hozzá a vizet, az olajat, az agavét, és kézi robotgép spirálszárával dolgozzuk csomómentesre (fakanállal is kikeverhetjük úgy, hogy fokozatosan, több részletben öntsük hozzá a vizet, így nem lesz csomós).
Béleljünk ki sütőpapírral egy legfeljebb 21,5 x 11 cm - es fém kenyérsütőformát.
Ha kikevertük a tésztát (amely nokedli állagú, krémszerű lesz), öntsük a formába, és nedves szilikon spatulával simítsuk bele.
Fedjük le lazán (hogy a tészta a kelés közben ne érjen hozzá) frissentartó fóliával, és tegyük 20 percre, 50 °C-ra előmelegített, kikapcsolt állapotban lévő sütőbe.
Ezután vegyük ki a formát, és állítsuk a sütőt 200 °C-ra, alsó - felső programra.
Amíg a sütő melegszik, a kenyér legyen a konyhapulton, lefedve.
Mielőtt a sütőbe rakjuk, puha ecsettel, lazán kenjük át a tetejét (vagy olajspray - vel is lefújhatjuk)
Sütés: 200 °C-ra előmelegített sütőben, alsó - felső programon 60 perc (erősebb sütőben akár 50 perc is elegendő lehet)
Miután kisült a kenyér, vegyük ki a formából, és sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Összetevők: tápiókakeményítő, kölesliszt, hajdinaliszt, bambuszrost, sűrítő anyag (xantán gumi), savanyúságot szabályozó anyag (aszkorbinsav)
Paraméterek
Átlagos tápérték 100 g lisztkeverékben | |
Energia | 1546 kJ / 365 kcal |
Zsír | 2,1 g |
amelyből telített zsírsavak | 0,3 g |
Szénhidrát | 76,9 g |
amelyből cukrok* | 0,1 g |
Rost | 7,0 g |
Fehérje | 6,2 g |
Só | 0,03 g |
*A termék természetes módon előforduló cukrokat tartalmaz. | |
Az adatok tájékoztató jellegűek! Minden esetben olvassa el a terméken található cimkét. | |
A termék szezámmagot, mustármagot, zellert, dióféléket, szulfitokat tartalmazhat! | |
Tárolás | száraz, hűvös, helyen |