Szafi Life lisztkeverék kovászoláshoz (gluténmentes) 1000 g

Átlagos értékelés: Nem értékelt
Elérhetőség: Raktáron
Egységár: 3.067,79 Ft/kg
Kívánságlistára teszem

Ha te is gluténmentesen és tudatosan táplálkozol, akkor most figyelj! Új szintre emeljük a kenyérkészítést. Gluténmentes, citromsavmentes, vegán kovász alap, amelynek segítségével citromlé, citromsav, ecet és élesztő felhasználása nélkül készíthető, számos kovászos pékáru.

A termék csomagolóanyaga környezetbarát, ún. egynemű, fehér, polietilén műanyag tasak. 

           

3.068 Ft (2.600 Ft + ÁFA)
Menny.:db
Jelölje be azokat a kiegészítő termékeket, amiket még a kosárba szeretne tenni!
Szafi Life lisztkeverék kovászoláshoz (gluténmentes) 1000 g
3.068 Ft (2.600 Ft + ÁFA)
Menny.:db

Leírás

Mit érdemes tudni róla?

  • Vegán
  • Gluténmentes
  • Zsírszegény
  • Élelmi rostban gazdag
  • Tejmentes
  • Tojásmentes
  • Szójamentes
  • Kukoricamentes
  • Citromsavmentes
  • Tartósítószer-, mesterséges színezéktől- és ízfokozótól mentes

Kovász készítése

Hozzávalók

50 g Lisztkeverék kovászoláshoz

55 g langyos víz

4 g Datolya- vagy Agávé szirup

Elkészítés

Keverjük a hozzávalókat csomómentesre, tegyük rá (de ne csavarjuk rá!) az üveg fedelét, és rakjuk meleg helyre, 24 órára.

A kovászt 8 napon keresztül etetjük, ezt követően lehet sütni vele.

A részleteket a „Kovászolós kisokos” tartalmazza.

Speciális kovászos kenyér recept

Hozzávalók:

250 g Szafi Life Speciális lisztkeverék

100 g kovász (Szafi Life Lisztkeverék kovászoláshoz – lisztből)

6 g só

4 g Datolya- vagy Agávé szirup

20 g olaj (étolaj vagy paleo olaj)

250 g kézmeleg víz

4 g bambuszrost a gyúráshoz és a formázáshoz

1 g kókuszolaj spray a sütés előtti fújáshoz

Elkészítés:

Keverjük össze a lisztet a sóval.

Mérjük ki egy nagyobb edénybe a kovászt, a vizet, az Agávé szirupot, az olajat, öntsük bele a lisztet és gyúrjuk össze.

Ezután fedjük le az edényt, és 1 órára tegyük meleg helyre (például előmelegített, kb. 40-45 °C-os sütőben hagyhatjuk 60 percig).

Ha letelt az egy óra, borítsuk a tésztát lisztes munkafelületre, gyúrjuk át, formázzunk belőle egy hosszúkás rudat, vagy egy gömböt (kelesztésre alkalmas edényzettől függően), fedjük le, és 2 órára tegyük meleg helyre (42 - 45 °C-os sütőben).

A 2 óra letelte után, borítsuk át a kosárból a kenyeret, egy sütőpapírral fedett tepsire, fújjuk le az olajjal, vágjuk be néhány helyen a tetejét és rakjuk a sütőbe.

Sütés: 190 °C-ra előmelegített sütőben, alsó - felső programon 65 - 70 perc.

Összetevők: gluténmentes zabpehelyliszt, kölesliszt, tápiókakeményítő, útifűmaghéjliszt, savanyúságot szabályozó anyag (aszkorbinsav), bambuszrost.

Származási hely: Magyarország

Paraméterek

Átlagos tápérték 100 g lisztkeverékben
Energia 1601 kJ / 379 kcal
Zsír 3,6 g
amelyből telített zsírsavak 0,7 g
Szénhidrát 74,2 g
amelyből cukrok* 0,3 g
Rost 8,6 g
Fehérje 8,2 g
0,03 g
*Hozzáadott cukrot nem tartalmaz. Természetes módon előforduló cukrokat tartalmaz.
Az adatok tájékoztató jellegűek! Minden esetben olvassa el a terméken található címkét.
A termék szezámmagot, mustármagot, zellert, dióféléket, szulfitokat, csillagfürtöt tartalmazhat!
Tárolás Száraz, hűvös, helyen tárolandó.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

Hasonló termékek