Leírás
Mit érdemes tudni róla?
- Vegán
- Legegészségesebb teafajta
- 10x erősebb, mint egy hagyományos tea
- Vitaminok és ásványi anyagok mellett gazdag antioxidánsokban
- Kiváló immunerősítő
- Sokoldalúan felhasználható
- Természetes koffein forrás, így fokozza a mentális éberséget
- Vérnyomás és koleszterin (LDL) csökkentő hatású
- Stabilizálja a vércukorszintet
- Csökkenti a zsírsejtek növekedését
Mi a Matcha tea?
A Matcha tea egy 800 éve létező teafajta. A friss tealevelek finom porrá őrölésével készül, így lényegében egy 100 %-ban tiszta zöld tea. Nem tartalmaz színező-, adalék- és konzerváló anyagokat. Minden évben 4 héttel a betakarítás előtt a teaültetvényeket letakarják. Ez a speciális árnyékolási módszer 90 %-kal lecsökkenti a napsugárzás hatásait a tealevelekre, minek következtében a növények szinte sötétben növekednek. A hiányzó napfényt nagy mennyiségű klorofill termeléssel kompenzálják. Ennek köszönhető a smaragdzöld szín.
Miben különbözik a Matcha tea más zöld teáktól?
A Matcha 100 %-os zöld tea, ami finom porrá van őrölve. Gyártása közben nem jön létre erjedés. Ha Matcha teát iszunk, elfogyasztjuk az egész tealevelet. Ez a fő oka annak, hogy miért 10x erősebb, mint más hétköznapi zöld tea.
A Matcha tea elkészítése
A hagyományos receptek szerint a matchát kétféle módon isszák. Az úgynevezett usucha a hígabb változat, amihez körülbelül két teáskanál tea és 1 deciliter víz kell.
Az elterjedtebb, inkább krémes koicha egy sűrűbb tea. Általában 4-5 teáskanál matcha tea és fél deciliter víz kell hozzá.
Mi készíthető a Matcha teából?
A sokféle elkészítési mód tekintetében a Matcha tea egyedülálló termék. A Matcha teából készíthető többféle meleg és hideg ital, koktélok, fagylalt és csokoládé. A Matchát lényegében bármihez hozzáadhatod.
Összetevők:
- 100% japán matcha tea (Camellia sinensis)
Származási hely: Japán
Paraméterek
Tárolás | Óvja a közvetlen fénytől. Hideg és száraz helyen tárolja. |