Glutén- és hozzáadott cukormentes, vegán tápióka puding

Glutén- és hozzáadott cukormentes, vegán tápióka puding

Egyszerű, tápláló és nagyon finom! Próbáltad már a tápióka pudingot? Ha nem, akkor mindenképpen pótold! Néhány hozzávalóval egy igazán finom glutén-, hozzáadott cukormentes, vegán desszert készíthető! Lekvárral, mogyorókrémmel, fahéjjal, kakaóval, de akár friss gyümölcsökkel is rétegezhetjük, a végeredmény biztosan ínycsiklandó lesz!

Recept:

(2 adaghoz)

  • 50 g Naturmind tápiókagyöngy
  • 150 ml víz
  • 250 ml Kara kókusztej
  • Szafi Reform eritrit (ízlés szerint)
  • Szafi Reform kajszibarack-alma lekvár
  • Maxaroma vanília aroma ízlés szerint

A tápiókagyöngyöt lábasba tesszük, ráöntjük a vizet és állní hagyjuk 15 percig, majd felölntjük a kókusztejjek, hozzáadjuk az eritritet, a vanília aromát és folyamatos kevergetés mellett addig főzzük, amíg meg nem puhul. Szafi Reform kajszibarack lekvárral rétegezzük poharakba. A tetejét apróra vágott gyümölccsel díszítsük.

Tartalomhoz tartozó címkék: Édesség Gluténmentes receptek