Recept:
- 110 g Szafi Reform gluténmentes zabpehelyliszt
- 25 g Szafi Reform négyszeres erősségű édesítő
- 6 db tojás
A tojások sárgáját és fehérjéjét külön választjuk. Robotgéppel kemény habbá verjük a fehérjéket, közben hozzáadjuk az édesítőt. A robotgép fokozatát lejjebb vesszük és egyesével hozzátesszük a tojások sárgáját a már kemény habhoz. A 110 gramm zabpehelylisztet beleszitáljuk a masszába, miközben kézi habverővel óvatosan kevergetjük. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a tésztát, a tetejét pedig elsimítjuk. Előmelegített sütőben (alsó-felső programon) 175 fokon 20 perc alatt készre sütjük. A sütőből kivéve lehúzzuk a sütőpapírt a tésztáról, majd még melegen beletekerjük egy nedves konyharuhába. Ha kihűlt, ízlésünknek és diétánknak megfelelően megtölthetjük lekvárral vagy pudinggal. Tálalás előtt a tetejét eritrit porral szórjuk meg.