Leírás
Mit érdemes tudni róla?
- Vegán
- Gluténmentes
A dió félék általában segítik a szív egészsének megőrzését, mivel tele vannak “jó” zsírokkal, fehérjékkel, rostokkal, vitaminokkal és ásványi anyagokkal.
A pekándió azonban kiemelkedik a mezőnyből, hiszen több rostot tartalmaz bármely más diófélénél: a teljes tömegének 10%-a élelmi rost. Emelett a szénhidrát tartalma is a legalacsonyabb. Továbbá gazdag forrása a tiaminnak, a cinknek, valamint a réznek és a mangánnak.
Fitonutrients néven ismert mikrotápanyagokat is tartalmaz, amelyekről kimutatták, hogy csökkentik a gyulladást.A pekándió, valamint a dió általában segíthet az ideális testsúly megtartásában. Magas zsírtartalma miatt, segít az ember teltségérzetét fenntartani. Ha snackként fogyasztjuk ők, vagy adunk a salátához vagy zabkásához belőle, segíthet, hogy hosszabb ideig maradjon velünk a teltség érzés, így összességében kevesebbet ehetünk.A pekándió kalóriatartalma viszonylag magas, tehát az előnyös tulajdonságai ellenére is érdemes figyelni arra, hogy egyszerre ne együnk belőle egy tucatnál többet.
Összetevök: Pekándió
Származási hely: Magyarország
Paraméterek
Átlagos tápérték 100 g termékben | |
Energia | 2,893 kJ / 691 kcal |
Zsír | 72 g |
amelyből telített zsírsavak | 6 g |
Szénhidrát | 14 g |
amelyből cukrok | 4 g |
Rost | 10 g |
Fehérje | 9 g |
Só | 0 g |
*A termék természetes módon előforduló cukrokat tartalmaz. | |
Az adatok tájékoztató jellegűek! Minden esetben olvassa el a terméken található címkét. | |
Tárolás | száraz, hűvös helyen |